Help! God zegt: Ik zal je redden!

Psalm 50:15 zegt: "Roep mij om hulp als jullie in moeilijkheden zijn. Dan zal ik jullie redden en jullie zullen mij danken."

Dit bericht is geplaatst op 15-01-2021

Nood leert bidden zegt een bekend spreekwoord. Dat hebben veel mensen ervaren,christenen maar ook mensen die niet geloven.
Je hoort en leest veel voorbeelden van mensen die in nood zijn en dan tot God roepen. Ik heb dit weleens in de gemeente gezegd maar zelf hebben wij het volgende meegemaakt: We waren op Schiphol om te vliegen naar Amerika toen er iets mis was met ons ESTA (soort visum voor Amerika) Wij moesten een nieuwe ESTA aanvragen op een computer ergens op de luchthaven.Dit lukte niet.....ik ging terug naar de incheckbalie en vroeg om hulp. Er werd ons verteld dat ze ons niet mochten helpen. Ik zei  "maar dan missen we onze vlucht straks nog!" "Ja, " zei ze, "Dat kan. Dat is meer mensen overkomen".Ik schoot vet in de stres en ging het weer proberen,dit lukte niet en toen heb ik hardop God aangeroepen..... Luttele seconden daarna kwamen er twee dames aangelopen. Eén vroeg mij: "lukt het?". Ik zei: "Nee,het lukt helemáál niet!" Zij hielpen ons en binnen een paar minuten was het klaar. Ik zei tegen haar: "U bent een engel!"
Er is veel tot God geroepen en gebeden in deze COVID tijd.Dat doe je als je geliefde ziek is of erger, is overleden. Als je zaak op het punt staat om om te vallen, als je ontslag hebt gekregen, enz.
Veel is er ook gebeden om een vaccin, er gloort licht aan het eind van de tunnel, Goddank! "...Ik zal jullie (uit) redden,en jullie zullen mij danken." De NBG vertaling zegt het zo "Jullie zullen Mij eren!"
Laten we dat doen, God eren in deze tijd. Hem die is en die was en, zo verwachten wij, en komen zal!